VIN OG GASTRONOMI

Fra rustikke lokale til verdenskjente Michelin-restauranter.

 

Charlotte & Co arrangerer kokkekurs i samarbeid med danske Birthe og Arne Fusager i den provencalske landsbyen Tourettes-sur-Loup, vakkert beliggende på et høydedrag noen få kilometer fra Middelhavskysten.

Paret har i tidligere år drevet Michelin-stjerne restauranten « Gammel Aabyhøj » utenfor København, og er kjent for sine kunnskaper om vin og gastronomi.

Her finnes muligheter til å kombinere små forretnings-seminarer og provencalske kokkeseanser, både med og uten ledsagere. Det optimale deltagerantall på selve kokkekurset er et titalls personer.(Ikke-deltagende ektefeller kan være med på flere av middagen, mot et lite tillegg i prisen).

Tourettes-sur-Loup ligger ideelt til for korte utflukter både til nabobyer som St. Paul-de-Vence og Vence, til Rivierakysten og nordover mot det provencalske landskapet.

Vi har også tilgang til å arrangere kokkekurs hjemme hos et norskt/fransk par i Lorgues – vinsmaking og kokkelering under Platanenes skygge.

Oslo – Nice – Monaco – Piemonte – Milano – Oslo
Fly non-stop til Nice og tilbake fra Milano

Denne turen gir en fascinerende introduksjon til det kulinariske landskapet fra både det franske og det italienske Middelhavsmiljøet, gjennom først, Côte d’Azur, og videre gjennom Liguria og Piemonte: Den gamle bydelen i Nice, småstedene langs den italienske riviera, landsbyene i høylandet idet vi nærmer oss Po-sletten og den fasjonabele forundringspakken som Milano er. Deler av turen følger i fotsporene til Bent og Annette Stiansens nye bok ”Stiansens Kulinariske Koffert”.

Reisen kan utvides etter ønske og behov. Overnatting foregår på 3-stjerners hoteller og vingårder. Innkvartering og måltider kan skreddersys etter ønske og budsjett.

Nice og landet bakenfor

Vihar mange forslag på hvordan man kan skreddersy en kulinarisk reise i landet bakenfor Nice. Med utgangspunkt i Nice flyplass skal man ikke reise langt for å kunne nyte flere av Sør-Frankrikes Michelin-restauranter, eller trøffelkongen Bruno’s restaurant. Vi skreddersyr etter busgetter og smak.

Nice og omegn med spennende utflukter

Vi besøker blomst- og grønnsaksmarkedet i gamle Nice. Det blir tid til besøk på Musée Chagall eller Matisse i fellesskap. Lunsj på osterestaurant i gamle Nice med påfølgende besøk på Chateau de Bellet m/vinsmaking. Apertif’en før middag inntar vi i form av vinsmaking på Cave Bianchi i gamlebyen. Middag på typisk Niçois manér.

Ovenstående forslag kan kombineres, vi kan avstander og kjenner området godt.
Bienvenue et bon apetit!

Comments

There are no comments yet!

Leave a comment