MOT I BRYSTET

Mot i Brystet er en tur til Sør-Frankrike for nylig opererte, ferdig behandlede eller brystkreft-pasienter fremdeles under behandling. Grunntanken er å samle kvinner som er litt trøtte og slitne av sykdom, som har behov for å være sammen med andre i samme situasjon, eller som bare har lyst å reise bort fra den til tider tunge hverdagen. Fokus vil være på felles bekymringer OG gleder. Hvordan finne mot til å gå videre. Det er en OPPtur vi er ute etter, noen dager sammen, i vakkert landskap, behagelig temperatur og viktigst, i hyggelig selskap!

En fagperson vil være med i tillegg til idéskaper og tur-organisator, Charlotte Molstad, fastboende på den franske riviera siden 1994 og selv nylig brystkreft-behandlet. Anneli Madsen er sykepleier samt rådgiver ved Kreftforeningens kreftlinje for tiden, med mange års erfaring fra Radiumhospitalet. Utdannet sykepleier fra Finland, og har jobbet og bodd i Norge i mange år. Positiv og glad i jobben sin- også hatt forsknings-sykepleierjobb og undervist sykepleiere norden. Anneli er selv en svært positiv person og glad i livet – og mennesker! Anneli vil dele sine kunnskaper om hvordan man kan stå enda bedre rustet til å takle utfordringene som følger en sykdomsperiode dersom man er blitt tappet for både mot og krefter.

IMG_0828   IMG_0838   IMG_0834   IMG_0852   11035972_10153589330226509_416658336728849185_n

Turen til Nice/Villefranche varer i 5 dager. med bosted et stille sted på kysten med muligheter for både gode samtaler, fine utflukter, lett trening, tilgang til spa, god mat og uforglemmelige opplevelser. Muligheter for utvidelse av antall dager i for- eller etterkant.

Turene legges til månedene april/mai og oktober, da det er fin temperatur i Syd-Frankrike, samt mørket har satt inn i Norge, eller en lang vinter og kald vinter nesten over. En ny start med større muligheter for friluftsliv enn Norge har å by på.

Neste tur går av stabelen 10-15 oktober 2016.
Send meg en e-mail for fullt program eller send meg en melding for en uforpliktende samtale.

PROGRAM: 

Mandag
Ankomst Nice Côte d´Azur flyplass. Vi blir hentet på flyplassen, kjører de få kilometerne inn til Nice og spiser lunsj på stranden. Kort presentasjon av hverandre samt fagperson.
På ettermiddagen gjør vi oss kjent med Villefranche-sur-mers smale gater og hyggelige torg. http://www.villefranche-sur-mer.com
Middag på hyggelig restaurant i gamlebyen i Villefranche 

Tirsdag
Lang fottur på kyst-stien rundt Cap Ferrat. Terrenget er flatt og vakkert langs havet Muligheter for jogging eller et bad underveis for den som ønsker. Det er fremdeles gode badetemperatur i Middelhavet for oktoberturer. Pikniklunsj på stien ved havet og en ettermiddagskaffe i vakre St. Jean.  Muligheter for massasje på hotellet når vi kommer tilbake.
http://www.cote.azur.fr/articles/escapade/balade-le-long-du-cap-ferrat-57_lang_en.htm
Middag ved stranden

Onsdag
Onsdag er gjøre-ingenting-dagen for den som ønsker det. Alternativt kan den som vil ta bussen inn til Nice, med besøk av blomstertorget, gamlebyen, lunsj utendørs på Cour Saleya eller et annet hyggelig torv. Olivenolje, ost og lokale spesialiteter er tema for dagen. Charlotte blir med.
På ettermiddagen besøker den som vil Chagallmuseet i Nice. http://www.musee-matisse-nice.org og http://www.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr/chagall/# ellerpå egen hånd før vi busser tilbake.
Middag i Villefranche

Torsdag
I dag tar vi turen til fots opp til til Eze Village (400moh) Niezche funderte her for mange år siden, vi går, som ham, i rolig tempo og nyter den vakre utsikten underveis. Det er 400 høydemeter opp, men ikke spesielt bratt. Vi bruker sikkert en time. Eller buss hvis noen ikke har lyst. I Eze Village får vi panorama utsikt over kysten og Villefranche hvor vi bor. Vi lunsjer i landsbyen før vi enten går ned igjen eller tar bussen tilbake til Villefranche. Se bilder av vakre Eze her: http://www.ville-eze.fr
Muligheter for massage på hotellet på ettermiddagen
Lett middag på torget

Fredag
Tur til Italia
Vi kjører minibuss langs kysten, gjennom lilleputtstaten Monaco før krysser den italienske grensen ved Ventimigla. Her går vi på mat-markedet og kjøper med oss italienske delikatesser som vi ha ha med hjem. Turen går langs havet til den middelalderske landsby Apricale hvor vi spiser utrolig god Ligurisk-Italiensk mat hos Delio http://www.ristoranteapricale.it
Festmiddag i gamlebyen på meget god italiensk lokal restaurant

Lørdag
Hjemreise for de som vil hjem på lørdag. Transport til flyplass blir organisert.

PRIS
Prisen er 9 500 NOK.

Prisen inkluderer transport til og fra flyplass, samt minibuss heldag onsdag og fredag
Prisen inkluderer 5 netter i 3-stjerners hotell med frokost i Villefranche sur mer, i delt dobbeltrom med 2 senger. Enkeltrompris på forespørsel.
http://www.hotel-la-flore.fr
Prisen inkluderer frokostog havsutsikt alle dager.
Lunsj og middag mandag og fredag– 2 retters lunsj, 3 retters middag, vin, vann og kaffe

Flyreise er ikke inkludert. Norwegian har pr. i dag svært gode priser t/r på disse datoene.

Massasje, spa, kokkekurs og yoga arrangeres dersom ønskelig bestilles i forkant, og vi betaler vi pr. person på stedet for dette.
Minimum 8 maximum 14 personer

BESTILLING/AVBESTILLING
Det er ønskelig om alle betaler 30% ved påmelding, resten en måned før ankomst.
Lurt å tegne avbestillingsforsikring dersom noe skulle komme i veien. Reisen må betales med bank-overføring, ikke bank-eller kredittkort.
Dersom noen må avbestille i siste liten gjør vi alt vi kan for å få pengene tilbake fra hotellet.

 

Hvorfor Sør-Frankrike?
Riveraens berømmelse skyldes først og fremst lyset. Det var Côte d’Azurs unike palett av varme pasteller, en skyfri himmel og et azurblått hav som tiltrakk kunstnere som Matisse, Chagall, Picasso, Renoir og Cocteau hit. De var blant de første til å oppdage gleden ved å kunne utfolde seg utendørs store deler av året, hente livslyst og høste energi fra kulturen, de vakre omgivelsene og Middelhavets meny av sunn og velsmakende mat. Å mestre en livstruende sykdom oppleves ofte som å kjempe seg gjennnom en tunnel, der lyset som markerer dens ende iblant føles nær,  men også iblant så fjern man kan bli motløs.

Mot I Brystet turene er ment å være både en belønning til deltagerne for å ha lagt en tung og mørk strekning bak seg, og en spore til å finne stien tilbake igjen til en lysere tilværelse, til pågangsmot i samvær med andre. Dagene her nede byr på få kjedelige ”transport-etapper” men desto flere inspirerende øyeblikk; tiden blir benyttet i umiddelbar nærhet av Middelhavskysten.

Når dere lander på Nice-flyplassen venter jeg på dere. Samtidig er min jobb å lage  uforglemmelige reiseopplevelser gjennom mitt selskap Charlotte & Co – noe jeg har holdt på med siden år 2000. Sammen skal vi se opp og frem og tenke positivt på årene som kommer!